CLOSE

Click here to get the URL of "read more".
 
 

Aktiviteter i Oslo

Vill du hitta på något roligt under din vistelse i Oslo? Du kan vara lugn, det finns gott om aktiviteter att välja på. Allt från musik och teater till mer konditionskrävande aktiviteter!  Eller varför inte koppla av med lite shopping!

Teater, Musik och Opera

Är du intresserad av musik så finns det ett par kända musikfestivaler att besöka under vår och sommarmånaderna. Norwegian Wood som är en rockkonstert är väldigt berömd och är värt ett besök om du gillar rockmusik. Ta på dig ordentligt med kläder om det är dåligt väder eftersom festivalen hålls utomhus. Festivalen brukar hållas någon gång under de första veckorna i juni.
Är du inte den rockiga typen så kan Oslos Filharmoniska Orkester vara ett alternativ. Denna symfoniorkester räknas som den mest internationellt kända i Norden. De håller till i Oslos moderna konserthus som ligger mitt i centrum. Vill man gå och se denna orkester måste man dock vara ute i god tid då många av besökarna har så kallade konsertabonnemang.
Norska Operan är ett tredje alternativ och den är relativt billig att besöka eftersom den är sponsrad av staten.
Gör gärna ett besök på Oslos Nationalteater också där du kan se flera berömda verk av Ibsen sättas upp. Under Ibsen-festivalen som hålls en gång per år kan du se vissa föreställningar och få dem översatta från norska till engelska via headset. Kan vara bra för dig som har svårt för norska!

annons3
Nyheter och evenemang i Oslo

 

John Carew Arena byggs?

John´s moderklubb Lørenskog IF planerar att bygga en arena i Oslo´s utkant för cirka 160 miljoner kronor. Inte illa för en divison 2 klubb.

 

 

  130 människor greps vid Gazademonstrationer i Oslo

Det blev en stökig lördag i Oslo när det demonstrerades mot kriget i Gaza. Runt om i värdlen har liknande demonstrationer ägt rum

 

 

Sportaktiviteter

Sport är något norrmännen tycker om väldigt mycket. Självklart är vintersporterna de mest populära men många norrmän utövar eller tittar gärna på sommarsporter som fotboll m.m. Vill du åka slalom, längdskidåkning eller snowboard kan du bege dig tillskidanläggningen Tryvann. Skridskoåkning och slädåkning är två andra roliga aktiviteter som det finns möjlighet att prova på i Oslo. Skridskobanor kan du hitta i centrala Oslo men vill du åka släde får du bege dig till utkanterna av staden. Sognsvann och Maridalen är två exempel.
 Tryvann Oslo
 

Bio och uteliv i Oslo

Att gå på bio är ett populärt nöje i Oslo. Saga Kino är den största biografen med flest salonger. På många av biograferna serveras det vin och andra kaféliknande drycker som får medhavas in i biosalongen. Gå in på Oslo Kino så kan du boka plats på någon av Oslos biografer.

Oslo har ett rikt och underhållande uteliv med fullt med barer och diskotek och de flesta av dem har öppet till klockan tre på kvällen. Givetvis hittar du de flesta av ställena mitt i centrum. 

Här listar vi några populära uteställen i Oslo:

Onkel Donald - Ett uteställe där du kan göra lite av varje, slappa, festa, äta m.m.

Club Tiger Tiger - Ett av Oslos största uteställen med plats för över 800 människor. Ett ställe för den som gillar att dansa loss.

Sikamikanico - Dagtid är detta ställe ett café men på kvällen förvandlas det till en väldigt populär nattklubb där det brukar vara olika inriktningar på kvällarna.

Läs mer om att besöka restauranger i Oslo

 
annons t